Lomo saltado – peruansk köttgryta

Publicerat:
2019-09-18Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 500gutskuren biff
Marinad
- 3mskrödvinsvinäger, ekologisk och lagrad
- 3mskkinesisk soja
- ½gul lök
- 1klyfta(or)vitlök, pressad
- ½tsksvartpeppar, nymalen
Wok
- 1 storrödlök
- ½gul lök
- 1-2paprikor
- 2jalapenos
- neutral olja till stekning
- ca 1dlvatten
- ev 2tskmajsstärkelse, utrörd i lite vatten
- 2plommontomater
- 1kruk(or)koriander
- salt och nymalen svartpeppar
Tillbehör
- pommes frites och ris
Så lagar du
1. Blanda vinäger, soja, ½ hackad gul lök, 1 pressad vitlöksklyfta och nymald svartpeppar till en marinad. Skär köttet i tunna små bitar. Lägg ner det i marinaden och låt marinera 1 timme eller längre.
2. Tillaga pommes frites och ris enligt förpackningarna.
3. Klyfta resten av den gula löken och den röda löken. Ansa och skär paprikan i bitar eller strimlor. Skiva jalapenon.
4. Hetta upp rikligt med olja i en stor stekpanna. Ta upp köttet (spara marinaden) och woka köttet tillsammans med lök och paprika, tills paprikan börjar mjukna.
5. Häll på marinaden, vatten och red ev av med majsstärkelse utrörd i vatten. Klyfta tomaterna och lägg ner dem och låt dem bli varma.
6. Hacka koriandern grovt och tillsätt den. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med ris och pommes frites.