Louis lunch - burgare

på ett fat ser vi två skivir rostbröd med tomat kött och ost som smälter samman i en varm och ostig burgare.

    Publicerat:

    Inte så mycket ett recept, som en beskrivning. Men enligt Library of Congress är det den första hamburgaren i USA, skapad av den danska invandraren Louis Lassen.

    Ingredienser

    Köttblandning

      Blanda i valfri mängd beroende på hur mycket du behöver i lika delar.

      • 1/3bit(ar)
        oxfilé
      • 1/3bit(ar)
        Revben, nötkött
      • 1/3bit(ar)
        Nötfärs
      • rostbröd
      • ost
      • tomat

      Så lagar du

      1. Revbens köttet hackas fint, oxfilén hackas något grövre. Blanda samman de olika kötten och krydda med salt. 

      2. Forma burgare, lägg en skiva rå lök på varje burgare och stek eller grilla (Vi gör det i en speciell grillaparat)

      3. I programmet serverar vi burgaren på rostat rostbröd med ost, kött och en skiva tomat. 

      4. Svep in i papper och dela i trianglar

      Dela det här receptet med dina vänner!