Luftig sockerkaka på fullkornsvetemjöl

Publicerat:
2019-11-22Tillagningstid:
Du kan baka en klassisk sockerkaka med endast fullkornsmjöl och ändå få den fluffig. Vad vinner du på det? Smak! Det vita mjölet smakar inget, men det gör däremot fullkornsmjöl. Testa!
Ingredienser
10portioner
- 2ägg
- 2dlsocker
- 2tskbakpulver
- 150gfullkornsvetemjöl, finmalet
- 1½dlvatten, kokhett
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj och bröa en sockerkaksform.
2. Vispa ägg och socker pösigt (vispa det pösigt, men överdriv inte. Min erfarenhet är att om jag vispar för länge blir sockerkakan döbakad).
3. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke för sig. Blanda ner mjölet i äggsmeten och häll till sist i det kokande vattnet.
4. Häll ner smeten i sockerkaksformen och snabbt in i ugnen. Grädda ca 30 minuter.