Lufttorkad skinka med grönsaker med dipp på sardeller, vitlök och olivolja

Lufttorkad skinka med grönsaker med dipp på sardeller, vitlök och olivolja

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

6portioner

  • 3msk
    Olivolja
  • 4st
    Sardeller, finhackade
  • 2klyfta(or)
    Vitlök
  • 2msk
    Rödvinsvinäger
  • 1nypa(or)
    Svartpeppar
  • 500g
    Blandade grönsaker
  • 200g
    Luttorkad skinka

Så lagar du

Blanda ihop samtliga ingredienser till dippen i en skål och låt stå medan du tillagar grönsakerna. Det enklaste är om du kokar samtliga grönsaker i samma kärl.

Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull och koka grönsakerna så att de är nätt jämnt mjuka. Lägg upp grönsakerna och skinkan och servera med dippen.

Det som blir kvar av dippen kan du spara i kylen.

Dela det här receptet med dina vänner!