Lutfisk med vitvinssås

Ingredienser
6portioner
- 2kglutfisk
- 2tsksalt
- 2paketbacon
- 2paketsockerbönor
Vitvinssås
- 1dltorrt vitt vin
- 1dlvatten
- 1tärning(ar)höns- eller grönsaksbuljong
- 3dlvispgrädde
- 2mskdijonsenap
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka upp vin, vatten, buljongtärning och grädde. Koka utan lock 5-10 min. Tillsätt senap och koka ytterligare några minuter. Red eventuellt av med lite maizena utrörd i vatten om du tycker såsen är för tunn.
3. Lägg baconskovorna på en plåt med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen ca 12 minuter tills de börjar få färg och krymper ihop.
4. Skär fisken i bitar och salta dem. Lägg dem i en ugnslångpanna. Täck med i aluminiumfolie och ugnskoka i 225 grader ca 40 min. Fisken ska vara vit och mjäll. Häll av vattnet som bildas.
5. Värm sås och bacon. Servera med nykokt potatis och nykokta sockerbönor.