Lutfisksufflé

Lutfisksufflé

Publicerat:

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 5dl
    kokt avrunnen fisk
  • 2msk
    smör
  • 2msk
    vetemjöl
  • 2dl
    mjölk
  • 3st
    ägg
  • 1tsk
    salt
  • 1krm
    vitpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla cocotteformar (ca 1 1/2 dl).

2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Späd med mjölken och låt sjuda på svag värme under omrörning ca 5 min till såskonsistens.

3. Separera äggen och se till att det inte kommer äggula i vitorna. Vispa ner gulorna i såsen.

4. Tillsätt den kokta och avrunna fisken i bitar. Smaka av med salt och peppar.

5. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner dem försiktigt i fisksmeten.

6. Fördela smeten i formarna och dra med tummen runt kanten så att sufflén kan resa sig.

7. Grädda på nedersta falsen ca 15 min. Servera genast, ev med lite smält smör.

Dela det här receptet med dina vänner!