Ingredienser
6 - 8portioner
- 5dlkokt avrunnen fisk
- 2msksmör
- 2mskvetemjöl
- 2dlmjölk
- 3stägg
- 1tsksalt
- 1krmvitpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla cocotteformar (ca 1 1/2 dl).
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Späd med mjölken och låt sjuda på svag värme under omrörning ca 5 min till såskonsistens.
3. Separera äggen och se till att det inte kommer äggula i vitorna. Vispa ner gulorna i såsen.
4. Tillsätt den kokta och avrunna fisken i bitar. Smaka av med salt och peppar.
5. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner dem försiktigt i fisksmeten.
6. Fördela smeten i formarna och dra med tummen runt kanten så att sufflén kan resa sig.
7. Grädda på nedersta falsen ca 15 min. Servera genast, ev med lite smält smör.