Lyxig blöta

Ingredienser
4portioner
- spadet från fläsksvålen (se relaterat recept)
- ½stfänkål
- 3-4stjärnanis
- 4lagerblad
- kryddpeppar
- 50-100gljusugnsbröd
Brynt vispatsmör
- 100gsmör
- efter smaksalt och peppar
Så lagar du
Brynt, vispat smör
1. Smält smöret i en kastrull, vispa smöret under tiden du bryner det lätt. Värm smöret under vispning tills det får en gyllenbrun yta.
2. Häll det i en bunke och kyl snabbt. Vispa nu upp smöret igen tills den får tillbaka smörkonsistensen. Smaka av med salt och peppar.
Blöta
1. Hacka fänkålen fint och koka upp fläsksvålsspadet tillsammans med kryddorna.
2. Sänk temperaturen så det bara sjuder lätt. Lägg i brödet.
3. Servera blötan med brynt vispat smör.