Lyxig frukost med långbakad frukt

Publicerat:
2017-05-23Tillagningstid:
Äpplen och päron bakade i låg värme över natten ger komprimerad fruktsmak till en lyxig frukost. Kryddig plommonkompott och knaprig müsli går snabbt att göra och det blir gott om tid över att njuta länge. Servera gärna med en god tjock yoghurt.
Ingredienser
4portioner
Långbakad frukt
- 2små ekologiska äpplen
- 2ekologiska päron
- strösocker
Plommonkompott
- 1påse(ar)torkade ekologiska plommon
- 3dläppelmust
- ¼dläppelcidervinäger
- 2kanelstänger
- 2stjärnanis
Honungsmüsli
- 1dlekologiska havreflingor
- 1dlekologiska boveteflingor
- 1dlekologiska solrosfrön
- 2mskkallpressad ekologisk solrosolja
- 2mskhonung
- 1tskvaniljpulver
Så lagar du
Långbakad frukt
1. Kärna ur kärnhuset från undersidan så att det inte går helt igenom.
2. Fyll hålet med en tsk socker i varje frukt, lägg i form på sockerbädd.
3. Baka i ugn i 80 grader över natten, 8–10 timmar.
Plommonkompott
1. Dela plommonen i fyra bitar.
2. Slå på äppelmust, vinäger och kryddor.
3. Sjud under lock till krämig konsistens.
Honungsmüsli
1. Smält honung med olja.
2. Blanda ner flingor och solroskärnor.
3. Smula ut på bakplåtspapper. Låt svalna.