Lyxig kycklingsallad med blåbär, fetaost och sesamcrackers

Publicerat:
2016-10-05Tillagningstid:
Fräsch bjudmat som även passar utmärkt i matlådan. Smakkombinationen sötsyrliga blåbär och fetaost är magisk.
Ingredienser
4portioner
Sallad
- 3dlgrönkål, riven/hackad
- 1sthuvud romainesallad, hackad
- 2stavokado, i bitar
- 1strödlök, hackad
- 1strött äpple, skivat
- 3dlblåbär, färska eller frysta
- 3dlgrillad kyckling, tärnad (valfritt - går bra att vegifiera, byt ut mot t.ex svarta bönor)
- 150gfetaost/getost, skivad
- 1dlrostad mandel, hackad
Dressing
- 2tskfransk senap
- 2tskhonung
- 2mskbalsamico eller rödvinsvinäger
- 0,75dloliv- eller rapsolja
Krispiga sesamcrackers
- 3stmajs- och vetetortillas
- 1mskteriyakisås
- 1msktamari soja
- 1msksweet chilisås
- 2msksesamfrön
Så lagar du
1. Skaka ihop ingredienserna till dressing i en burk med lock, blanda hälften med grönkålen. Låt stå och dra.
2. Gör crackers: Sätt ugnen på 200°. Dela tortillas i önskad form. Runda, avlånga, trianglar, du väljer. Lägg på bakpappersklädd plåt.
3. Blanda teriyakisås, tamari och sweet chili, pensla på tortillabitarna eller vänd runt. Strö på sesamfrön. Grädda tills de får färg och blir krispiga. Det tar några minuter. Lämna inte ugnen under tiden eftersom de bränner lätt.
4. Lägg upp samtliga ingredienser till salladen vackert i grupper på ett stort fat. Blanda ihop framför gästerna eller låt gästerna plocka ihop sin egen sallad. Servera med crackers.