Lyxig skördedessert i glas

Publicerat:
2020-03-31Tillagningstid:
Kvällens dessert, den vill jag ju också tipsa om. Den är perfekt till partyt, eftersom den går bra att förbereda på morgonen och står så fint i kylen tills det är dags att servera. Då trollar man fram värsta, snygga superdesserten. Och det bästa är ändå att den är enkel att lyckas med och inte ta halva dagen att göra. Jag varvade helt enkelt färdig kolakräm med ett vaniljfluff, mandelbiskvier och säsongens sista färska bär.
Ingredienser
8portioner
- 1påse(ar)mandelbiskvier
- 300ghallon, färska
- 1burk(ar)karamelliserad mjölk eller annan kolakräm, Dulce de leche
- 1 parkvist(ar)färsk mynta eller citronmeliss
Vaniljfluff
- 200gfärskost, naturell
- 2dlcrème fraiche
- 2dlvispgrädde
- 2tskvaniljsocker eller 1 vaniljstång, urskrapad
Så lagar du
vaniljfluff
1. vispa färskost, crème fraîche och grädde fluffigt.
2. Smaka av med vaniljsocker eller vaniljstång och ev lite honung om man vill.
3. Varva biskvier, bär, kolakräm och vaniljfluff i fina glas. Garnera med mynta eller citronmeliss.
Tips
har du inte nog många glas? använd olika, eller ta små kaffekoppar istället. Det blir jättesnyggt! Ställ gärna på en bricka så blir det extra fint.