Lyxig skördedessert i glas

Lyxig skördedessert i glas.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kvällens dessert, den vill jag ju också tipsa om. Den är perfekt till partyt, eftersom den går bra att förbereda på morgonen och står så fint i kylen tills det är dags att servera. Då trollar man fram värsta, snygga superdesserten. Och det bästa är ändå att den är enkel att lyckas med och inte ta halva dagen att göra. Jag varvade helt enkelt färdig kolakräm med ett vaniljfluff, mandelbiskvier och säsongens sista färska bär.

Ingredienser

8portioner

  • 1påse(ar)
    mandelbiskvier
  • 300g
    hallon, färska
  • 1burk(ar)
    karamelliserad mjölk eller annan kolakräm, Dulce de leche
  • 1 parkvist(ar)
    färsk mynta eller citronmeliss

Vaniljfluff

  • 200g
    färskost, naturell
  • 2dl
    crème fraiche
  • 2dl
    vispgrädde
  • 2tsk
    vaniljsocker eller 1 vaniljstång, urskrapad

Så lagar du

vaniljfluff

1. vispa färskost, crème fraîche och grädde fluffigt.

2. Smaka av med vaniljsocker eller vaniljstång och ev lite honung om man vill.

3. Varva biskvier, bär, kolakräm och vaniljfluff i fina glas. Garnera med mynta eller citronmeliss.

Tips

har du inte nog många glas? använd olika, eller ta små kaffekoppar istället. Det blir jättesnyggt! Ställ gärna på en bricka så blir det extra fint.  

Dela det här receptet med dina vänner!