Lyxig tonfisksallad med caesardressing

Publicerat:
2016-05-06Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 250gfärsk tonfisk i skivor
- 400gpotatis
- 150gharicots verts
- 200gsmå tomater
- 150gblandad sallad
- 1rödlök
- 1dlsvarta oliver
- 4msksesamfrön
- olivolja
- salt och peppar
Dressing
- 1ägg
- 1vitlöksklyfta
- 1tskdijonsenap
- 2sardellfiléer
- 1mskpressad citron
- 3droppar worcestershiresås
- 1dlolivolja
- 0,5dlfinriven parmesanost
Så lagar du
Dressingen
1. Lägg ägget till dressingen i sjudande vatten och koka det i 2-3 minuter. Ta upp och spola det med kallt vatten.
2. Knäck ägget i en mixer eller matberedare. Lägg i vitlök, senap, sardeller, citronsaft och worcestershiresås. Mixa allt till en slät smet. Låt maskinen gå och tillsätt oljan långsamt i en fin stråle så att dressingen tjocknar och får en krämig konsistens.
3. Blanda i osten och smaka av med eventuellt salt.
Salladen
1. Koka potatisen och låt svalna.
2. Pensla tonfiskskivorna med olja, vänd i sesamfrön och halstra snabbt, ca 30 sekunder på varje sida, i het panna. Kärnan ska vara rosa. Låt svalna och skär sedan i tunna skivor .
3. Koka bönorna i lättsaltat vatten ett par minuter, häll av vattnet och kyl av snabbt i kallt vatten.
4. Blanda ingredienserna till salladen och vänd runt dem i dressingen. Toppa med de halstrade tonfiskskivorna och servera.