Lyxig torsk med salsa och sötpotatis

Lyxig torsk med salsa och sötpotatis

Publicerat:

Tillagningstid:

En färgglad fiskrätt som smakar lika bra som den ser ut.

Ingredienser

2portioner

  • 1knippa(or)
    broccolini
  • 1paket
    grönkål
  • 1st
    granatäpple
  • 2st
    fänkål
  • 1st
    sötpotatis
  • 250g
    torsk
  • 3st
    tomater
  • 1st
    rödlök
  • 1knippa(or)
    koriander
  • 1st
    chili
  • 1st
    jalapeno
  • 1st
    parika
  • 1st
    gurka
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 2krm
    rökt parika
  • 2krm
    salt
  • 1krm
    peppar
  • Neutral kokosolja till pensling
  • 1st
    citron
  • 3tsk
    gurkmeja

Så lagar du

  1. Skala och tärna sötpotatis och ställ in i ugnen på ca 180 grader. 
  2. Förbered tomatsalsan genom att tärna tomat, lök, paprika, chilli, jalapeno, koriander och vitlök. Tillsätt olivolja och rökt paprika och smaka av med salt och peppar. 
  3. Doppa den ena sidan av torsken i gurkmeja, salt och peppar. Stek torsken med den kryddade sidan nedåt i olivolja. Tillaga sedan torsken i ugnen i 5 min på 160 grader tills innertemperaturen når cirka 52 grader. 
  4. Stek grönkål i kokosolja till det mjuknar. 
  5. Skär fänkålen på mandolin och lägg den sedan i isvatten med citron och salt. Låt fänkålen ligga och bli krispigt i isbadet fram tills rätten ska monteras. 
  6. Skala och plocka granatäpplet.
  7. Hacka paprika, tomat, lök, vitlök chilli, jalapeno och koriander och blanda ihop till en salsa. Tillsätt rökt paprika och olivolja och smaka av med salt och peppar. 
  8. Lägg salsa och sötpotatis i botten av tallriken. Lägg på fisken toppa med fänkål och granatäpple. 

Dela det här receptet med dina vänner!