Lyxig torsk med salsa och sötpotatis
Publicerat:
2022-11-21Tillagningstid:
En färgglad fiskrätt som smakar lika bra som den ser ut.
Ingredienser
2portioner
- 1knippa(or)broccolini
- 1paketgrönkål
- 1stgranatäpple
- 2stfänkål
- 1stsötpotatis
- 250gtorsk
- 3sttomater
- 1strödlök
- 1knippa(or)koriander
- 1stchili
- 1stjalapeno
- 1stparika
- 1stgurka
- 1klyfta(or)vitlök
- 2krmrökt parika
- 2krmsalt
- 1krmpeppar
- Neutral kokosolja till pensling
- 1stcitron
- 3tskgurkmeja
Så lagar du
- Skala och tärna sötpotatis och ställ in i ugnen på ca 180 grader.
- Förbered tomatsalsan genom att tärna tomat, lök, paprika, chilli, jalapeno, koriander och vitlök. Tillsätt olivolja och rökt paprika och smaka av med salt och peppar.
- Doppa den ena sidan av torsken i gurkmeja, salt och peppar. Stek torsken med den kryddade sidan nedåt i olivolja. Tillaga sedan torsken i ugnen i 5 min på 160 grader tills innertemperaturen når cirka 52 grader.
- Stek grönkål i kokosolja till det mjuknar.
- Skär fänkålen på mandolin och lägg den sedan i isvatten med citron och salt. Låt fänkålen ligga och bli krispigt i isbadet fram tills rätten ska monteras.
- Skala och plocka granatäpplet.
- Hacka paprika, tomat, lök, vitlök chilli, jalapeno och koriander och blanda ihop till en salsa. Tillsätt rökt paprika och olivolja och smaka av med salt och peppar.
- Lägg salsa och sötpotatis i botten av tallriken. Lägg på fisken toppa med fänkål och granatäpple.