Ingredienser
4portioner
- 800 gpotatis
- 700 gvit fiskfilé, benfri i bitar
- 2stägg, uppvispade
- 2dlpanko (grovrivet ströbröd)
- 1dlvetemjöl
- 1tsksalt
- 1tskcitronpeppar
- rapsolja till stekning
Räkröra
- 150gräkor, skalade och grovt hackade
- 2dlcrème fraiche
- ½dlgräslök, hackad
- salt, citronpeppar
Till servering
- 300grivna morötter blandat med 2 hackade apelsiner och citronklyftor
- Kokt potatis
Så lagar du
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Blanda samtliga ingredienser till räkröran, blanda morötter och apelsin.
Skaka fiskbitarna med mjöl, salt och peppar i en påse, vänd i ägg och rulla i panko. Tryck fast paneringen och stek gyllene i het olja.
Servera med räkröra, morötter och potatis.