Lyxiga fiskpinnar med räkröra

Lyxiga fiskpinnar med räkröra

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 800 g
    potatis
  • 700 g
    vit fiskfilé, benfri i bitar
  • 2st
    ägg, uppvispade
  • 2dl
    panko (grovrivet ströbröd)
  • 1dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    citronpeppar
  • rapsolja till stekning

Räkröra

  • 150g
    räkor, skalade och grovt hackade
  • 2dl
    crème fraiche
  • ½dl
    gräslök, hackad
  • salt, citronpeppar

Till servering

  • 300g
    rivna morötter blandat med 2 hackade apelsiner och citronklyftor
  • Kokt potatis

Så lagar du

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Blanda samtliga ingredienser till räkröran, blanda morötter och apelsin.

Skaka fiskbitarna med mjöl, salt och peppar i en påse, vänd i ägg och rulla i panko. Tryck fast paneringen och stek gyllene i het olja.

Servera med räkröra, morötter och potatis.

Dela det här receptet med dina vänner!