Lyxiga högrevsburgare med cheddarost, bacon & avokado

Ingredienser
4portioner
Hamburgare
- 700ghögrevsfärs
- salt, nymalen svartpeppar
Karamelliserad lök
- 3stgula lökar, hackade
- 1/2 dlolivolja
Valfria tillbehör
- 8sttunna skivor pancetta eller bacon
- 2stavokado, skivade
- 4skiva(or)cheddarost
- 3sttomater, skivade
- 4stportionsbröd, delade
- 4stsalladsblad
- 4stsaltgurkor, klyftade
- 1dlmajonnäs
- ketchup eller tacosalsa
- senap
- 1sats(er)krispig klyftpotatis
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150 grader. Sprid ut pancetta på en plåt och ställ i ugnen tills de är knapriga, ca 15 min. Lägg på hushållspapper.
2. Gör klyftpotatis (se relaterat recept).
3. Gör karamelliserad lök: Stek lök långsamt på svag-medelvärme i olja till gyllene färg, det tar ca 20 minuter. Häll på lite vatten om det blir för torrt, låt koka in och smaka av med salt. Häll upp i skål och ställ åt sidan.
4. Tänd grillen om du grillar med kol eller briketter. Förbered och lägg upp önskade såser och tillbehör. Dela färsen i 4 lika stora delar och forma till burgare, ca 2 cm höga. Arbeta inte färsen mer än nödvändigt för att den ska ta ihop.
5. När kolen fått samma färg som cigarraska eller gasolgrillen är varm grillar du burgarna några minuter per sida, salta och peppra. Servera med dina favorittillbehör.
Tips: Smaksätt färsen med 1-2 msk hackade, inlagda jalapenos.