Ingredienser
4portioner
Polenta
- 5dlmjölk
- 1tskgrönsaksbuljong
- 1stvitlöksklyfta, delad
- 1tsksalt
- ½tskvitpeppar
- 2dlpolenta majsgryn
- 100glagrad hårdost, tärnad (eller din favoritost tex feta eller ädelost)
- 1dlsvarta oliver, urkärnade och hackade
- 1dlsoltorkade, marinerade cocktailtomater
olja till stekning
Till servering:
- 1påse(ar)ca 100 g rucola
- 1sats(er)majonnäs med örter (se relaterade länkar)
- 1dlrostad mandel (rosta gyllene i torr stekpanna)
Så lagar du
Koka upp mjölk, buljong, vitlök, salt och peppar. Vispa ner polenta och låt koka 5 minuter under vispning. Rör sist i ost, oliver och tomater. Häll upp smeten i en vattensköljd form, plocka bort vitlöken. Platta till ytan med vattensköljd stekspade och låt svalna. Plasta och ställ i kyl till servering om du inte ska laga den direkt. Gör marinerade bönor (nedan), majonnäs och rostad mandel. Skär polentan i önskad form och stek gyllene i olja.
Servera med marinerade bönor, rucola, hackad rostad mandel och örtmajonnäs.