Lyxiga snackos med flankstek på saltsten

Publicerat:
2020-03-06Tillagningstid:
Lyxig snackos-variant med flankstek som bränns av på saltsten. Du kan använda både mjuka och hårda tacoskal, eller varför inte ett salladsblad?
Ingredienser
8portioner
- 1saltsten
- 100gschalottenlök
- 50gsvamp (gärna ostronskivling)
- 100gtomater
- 8små mjuka tortillabröd
- 350gflankstek (grainfeed)
- 2-3krmtellycherry svartpeppar
- 2mskgranatäpple- och aroniavinäger
- 50gparmesan, riven
- 4mskcréme fraiche, att garnera med
- koriander, färsk, att garnera med
- 1lime, saften
Så lagar du
1. Skala och dela löken. Dela tomaterna och svampen. Placera allt på saltstenen och vänta några minuter.
2. Bränn allt med brännare och fyll i tortilla bröden.
3. Skiva köttet tunt. Placera på saltstenen och bränn med brännaren. Vänd köttet och bränn på andra sidan. Krydda med tellycherry svartpeppar.
4. Fördela allting i tortillabröden, riv över parmesan, ringla över aroniavinägern och toppa med koriander, creme fraiche och limesaft.