Macarons

Macarons

Publicerat:

Macarons är en blandning mellan maräng och biskvi. Med en söt kräm och den sega konsistensen är dessa små bakverk helt oemotståndliga.

Ingredienser

5 - 7portioner

  • 240g
    sötmandel
  • 240g
    äggvita (ca 6 st)
  • 120g
    strösocker
  • 450g
    florsocker, siktat
  • valfritt: karamellfärg, rivet skal av 1 citron eller lime

Citronkräm:

  • 50g
    florsocker
  • 50g
    lemon curd (alt fast sylt av t.ex. hallon)
  • 150g
    smör, mjukt
  • 150g
    naturell färskost
  • 2
    citroner, det gula av skalet rivet

Så lagar du

1. Mixa mandel i matberedare till ett fint mjöl.

2. Vispa äggvita till hårt skum (långsamt i början), tillsätt strösocker under vispningen.

3. Rör ner florsocker, hälften av mandelmjölet och ev. färg. Vänd försiktigt ner resten av mandelmjölet.

4. Fyll i spritspåse och spritsa ut 30 rundlar på bakplåtspapper (stora som 5-kronor) per plåt.

5. Slå ner plåten i bänken en gång. Låt stå i rumstemperatur 15-20 minuter, värm under tiden ugnen till 150 grader.

6. Grädda långt ner i ugnen 10-12 minuter, det går bra att grädda 2 plåtar åt gången. Kakorna ska inte få färg.

7. Låt svalna.

8. Gör citronkräm (se nedan), spritsa på botten av hälften av kakorna och lägg ihop.

Receptet ger ca 120 st. enkla macarons, 4 plåtar.

Citronkräm:

Vispa ihop samtliga ingredienser, fyll i spritspåse.

Om du vill kan du byta ut lemon curd mot hallonsylt eller nutella.

Dela det här receptet med dina vänner!