Macarons

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
25portioner
Rekommenderas att ingredienserna mäts i gram
Ungstemperatur 155 grader
- 1/2dlÄggvita
- 2mskSocker
- 1dlFlorsocker
- 2dlMandelmjöl (finmalen mandel)
- 1,5dlFlorsocker
Smörkräm:
- 250gOsaltat smör
- 1mskFlorsocker
Så lagar du
Maräng
1. Vispa upp äggvitan till en maräng, blanda sedan i socker med 70 g florsocker och vispa tills du får en seg maräng.
2. Blanda sedan i för hand mandelmjöl och florsocker, blanda försiktigt med en slickepott tills du får en fin och len smet, färga efter tycke och smak med karamellfärg.
3. Spritsa ut på plåt lagom stora och och baka sedan i ugnen på 155 C (Varmluftsugn är att rekomendera)
Smörkräm
Vispa smör och florsocker med handvisp så att smöret blir luftig, blanda sedan smält choklad, eller hallonsylt eller vad du än vill smaksätta dina macarons med.