Macarons

Ingedienser till bakning på svart bänk

Publicerat:

Macarons är en blandning mellan maräng och biskvi. Med en söt kräm och den sega konsistensen är dessa små bakverk helt oemotståndliga.

Ingredienser

25portioner

Rekommenderas att ingredienserna mäts i gram

    Ungstemperatur 155 grader

    • 1/2dl
      Äggvita
    • 2msk
      Socker
    • 1dl
      Florsocker
    • 2dl
      Mandelmjöl (finmalen mandel)
    • 1,5dl
      Florsocker

    Smörkräm:

    • 250g
      Osaltat smör
    • 1msk
      Florsocker

    Så lagar du

    Maräng

    1. Vispa upp äggvitan till en maräng, blanda sedan i socker med 70 g florsocker och vispa tills du får en seg maräng.

    2. Blanda sedan i för hand mandelmjöl och florsocker, blanda försiktigt med en slickepott tills du får en fin och len smet, färga efter tycke och smak med karamellfärg.

    3. Spritsa ut på plåt lagom stora och och baka sedan i ugnen på 155 C (Varmluftsugn är att rekomendera)

    Smörkräm

    Vispa smör och florsocker med handvisp så att smöret blir luftig, blanda sedan smält choklad, eller hallonsylt eller vad du än vill smaksätta dina macarons med.

    Dela det här receptet med dina vänner!