Ingredienser
25portioner
Grundrecept macarons
- 4stäggvitor
- 0,5dlströsocker
- 150gmandelmjöl
- 4dlflorsocker
Grundrecept smörkräm
- 100gsmör
- 1,5dlflorsocker
- 1tskvaniljsocker
- 1stäggula
- röd hushållsfärg
- 2mskhallonsylt
Så lagar du
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
- Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.
- Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.
- Klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt kakorna vila på plåten ca 10 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
- Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
- Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.
Smörkräm
- Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
- Vispa ner äggulan.
- Färga med röd karamellfärg och smaksätt med 2 matskedar hallonsylt.
- Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.
- Lägg resten av mandelkakorna över som lock.