Macarons

Macarons

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

25portioner

Grundrecept macarons

  • 4st
    äggvitor
  • 0,5dl
    strösocker
  • 150g
    mandelmjöl
  • 4dl
    florsocker

Grundrecept smörkräm

  • 100g
    smör
  • 1,5dl
    florsocker
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 1st
    äggula
  • röd hushållsfärg
  • 2msk
    hallonsylt

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
  3. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.
  4. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.
  5. Klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Låt kakorna vila på plåten ca 10 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
  7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
  8. Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.

Smörkräm

  1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  2. Vispa ner äggulan.
  3. Färga med röd karamellfärg och smaksätt med 2 matskedar hallonsylt.
  4. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.
  5. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.

Dela det här receptet med dina vänner!