Magisk morotsmarmelad

Publicerat:
2014-09-16Tillagningstid:
Marmeladen innehåller lika mycket rabarber som morötter och kan med fördel smaksättas med kanel eller vaniljstång.
Ingredienser
- 500gmorötter, rivna
- 500grabarber, i tunna skivor
- 1dlvatten
- 400gströsocker
Så lagar du
1. Koka morötter och vatten på svag värme 15 minuter. Se till så att det inte bränner i botten. Om det torkar ut så tillsätter du lite mer vatten.
2. Tillsätt rabarber och socker, koka cirka en timme. Testa konsistensen genom att lägga en tesked marmelad på en kyld tallrik, ställ tillbaka i kylen och dra en sked genom marmeladen efter ett tag, om den är för lös kokar du längre.
3. Häll upp på varma, väl rengjorda glasburkar (värm i ugn och koka locken) eller frys in i små burkar.
Tips! Smaksätt marmeladen med kanel eller vaniljstång. Du kan även byta ut vattnet mot t ex bourbon.