Magisk morotsmarmelad

Morotsmarmelad och bröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Marmeladen innehåller lika mycket rabarber som morötter och kan med fördel smaksättas med kanel eller vaniljstång.

Ingredienser

  • 500g
    morötter, rivna
  • 500g
    rabarber, i tunna skivor
  • 1dl
    vatten
  • 400g
    strösocker

Så lagar du

1. Koka morötter och vatten på svag värme 15 minuter. Se till så att det inte bränner i botten. Om det torkar ut så tillsätter du lite mer vatten.

2. Tillsätt rabarber och socker, koka cirka en timme. Testa konsistensen genom att lägga en tesked marmelad på en kyld tallrik, ställ tillbaka i kylen och dra en sked genom marmeladen efter ett tag, om den är för lös kokar du längre.

3. Häll upp på varma, väl rengjorda glasburkar (värm i ugn och koka locken) eller frys in i små burkar. 

Tips! Smaksätt marmeladen med kanel eller vaniljstång. Du kan även byta ut vattnet mot t ex bourbon.  

Dela det här receptet med dina vänner!