Majsbröd

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
1portioner
- 2½dlpolenta - grovt majsmjöl
- 2½dlvetemjöl
- 3tskbikarbonat
- ¾ tskbakpulver
- 1msksocker
- 1tsksalt
- 3½dlkärnmjölk
- 3ägg
- 60gsmör
- 1paketbacon
- 3-4stfärska eller syltade jalapeño-chili
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 220 grader. Stek baconet tills det blir knaprigt och finhacka chilin.
2. Lägg smöret i en liten rågbrödsform och ställ in i ugnen några minuter. Ta ut den när smöret har smält. Under tiden vispar man ihop ägg och kärnmjölk. Blanda i de torra ingredienserna.
3. Rör ner det torra i mjölken tillsammans med chili och bacon. Vänd och vrid på formen så att smöret fördelas jämnt och häll ner resten av smöret i degen. Häll degen i formen och grädda cirka 30 minuter tills brödet är härligt brunt och genomgräddat. Testa med en trästicka efter 25 minuter. Om något fastnar på stickan ska brödet gräddas en stund till.
När det har svalnat kan det skäras upp och ätas. Gärna till chili con carne eller bara stekta ägg.