Majsfritters med aioli

Publicerat:
2021-08-18Tillagningstid:
Supergott tilltugg med friterad majs och hemgjord aioli.
Ingredienser
4portioner
- 4färska majskolvar
- 2tskchilipulver
- 2äggulor
- 2 ½dlolivolja
- 3rejäla vitlöksklyftor
- ½citron
- ½tsksalt
- 1krmvitpeppar
Så lagar du
Aioli
- Låt oljan stå framme så att den är rumstempererad när du ska laga aiolin.
- Skala vitlöksklyftorna och pressa vitlöken rakt ner i en liten skål.
- Rör ner äggulorna. Häll sedan droppvis ner olivoljan. Rör flitigt hela tiden och häll inte i oljan för snabbt, gulorna och vitlöken måste hinna ta upp all olja innan nya droppar slås i. Mot slutet kan oljan hällas i en fin stråle.
- Smaka av med saft från en citron, salt och peppar.
Majsfritters
- Skär bort majsen från kolven i större sjok som sitter ihop.
- Vänd försiktigt i majsmjöl och fritera tills gyllene. Pudra med pimentopulver.
- Servera den nyfriterade majsen med aioli.
Tips
Kan du inte få nog av majs? Prova också friterade majssnacks med varm ostdipp eller majs med soja och parmesan!