Majskolv med soja, brynt smör och bonitoflingor

Publicerat:
2021-08-18Tillagningstid:
Nytt sätt att äta majs! Servera med en ljuvlig dressing på soja, brynt smör och crème fraiche.
Ingredienser
4portioner
- 2majskolvar
- 2msksoja
- 50gsmör
- 1dlcrème fraiche
- 1mskbonitoflingor (tunna skivor av torkad tonfisk)
- 1grön chili
- 1salladslök
- 1tskrostade sesamfrön
Så lagar du
- Skala och dela ner majsen i mindre bitar (stubbar på ca 2-3 cm).
- Koka majsen i rikligt saltat vatten i 7 minuter och låt den sedan ligga kvar och dra i vattnet ytterligare 10 minuter.
- Bryn smöret gyllene i liten panna, häll ner soja och låt koka ihop.
- Montera ner crème fraichen lite i taget tills den tar ihop till en krämig sås.
- Lyft upp majsen och låt den torka till lite, pensla den sedan med dressingen och toppa med finhackad chili, strimlad salladslök, rostade sesamfrön och bonitoflingor.