Ingredienser
4portioner
Majsplättar
- 1ägg
- 1,5dlvetemjöl
- 2tskbakpulver
- 1,5dlmjölk
- 1dlmatlagningsyoghurt eller gräddfil
- 1burk(ar)majskorn (250 g)
- salt
- smör eller olja
Salsasallad
- 1gurka
- 1ask(ar)körsbärstomater (250 gram)
- 1liten bunt salladslök eller 1 gul lök
- 1-2avokado
- chilisås eller tabasco
- 1mskvinäger
- 3mskolja
- 1klyfta(or)vitlök
- flingsalt
Så lagar du
Majsplättar
Knäck ägget i en skål och vispa lätt. Blanda ner yoghurten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Slå på mjölken och vispa till en slät smet. Smaksätt med lite salt. Häll majsen i en sil och skölj under rinnande vatten för att få bort den metalliska smaken från konservburken. Blanda ner majskornen i smeten. Stek som plättar eller pannkakor i smör och/eller olja.
Tips! Gott och nyttigt blir det om man byter ut vetemjölet mot rågsikt.
Salsasallad
Hacka gurka, tomater, lök och avokado i små tärningar. Dressingen görs direkt i botten på en salladsskål genom att blanda vinäger, olja, chilisås efter smak och en pressad vitlöksklyfta. Smaka av dressingen och tillsätt eventuellt mer chilisås för att få mer hetta. Blanda runt de hackade grönsakerna i dressingen och toppa med lite flingsalt.
Servera majsplättarna med salsasalladen och toppa med en klick yoghurt.