Ingredienser

4portioner

Majsplättar

  • 1
    ägg
  • 1,5dl
    vetemjöl
  • 2tsk
    bakpulver
  • 1,5dl
    mjölk
  • 1dl
    matlagningsyoghurt eller gräddfil
  • 1burk(ar)
    majskorn (250 g)
  • salt
  • smör eller olja

Salsasallad

  • 1
    gurka
  • 1ask(ar)
    körsbärstomater (250 gram)
  • 1
    liten bunt salladslök eller 1 gul lök
  • 1-2
    avokado
  • chilisås eller tabasco
  • 1msk
    vinäger
  • 3msk
    olja
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • flingsalt

Så lagar du

Majsplättar

Knäck ägget i en skål och vispa lätt. Blanda ner yoghurten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Slå på mjölken och vispa till en slät smet. Smaksätt med lite salt. Häll majsen i en sil och skölj under rinnande vatten för att få bort den metalliska smaken från konservburken. Blanda ner majskornen i smeten. Stek som plättar eller pannkakor i smör och/eller olja.

Tips! Gott och nyttigt blir det om man byter ut vetemjölet mot rågsikt.

Salsasallad

Hacka gurka, tomater, lök och avokado i små tärningar. Dressingen görs direkt i botten på en salladsskål genom att blanda vinäger, olja, chilisås efter smak och en pressad vitlöksklyfta. Smaka av dressingen och tillsätt eventuellt mer chilisås för att få mer hetta. Blanda runt de hackade grönsakerna i dressingen och toppa med lite flingsalt.

Servera majsplättarna med salsasalladen och toppa med en klick yoghurt.

Dela det här receptet med dina vänner!