Majsplättar med ugnsbakade tomater, bacon och avokado

Ingredienser
4portioner
- 5dlfrysta majskorn
- 2dlmjölk
- 2stägg
- 75gsmält smör
- 5dlvetemjöl
- 3tskbakpulver
- 1msksocker
- 1tsksalt
- 2mskrapsolja
Servera med
- 2sttärnade avokado
- 120gknaperstekt bacon
- smetana
- färsk koriander
- ugnsbakade tomater
Ugnsbakade tomater
- 4-6stplommontomater
- olivolja
- salt och peppar
- 1nypa(or)råsocker
Så lagar du
Plättarna
1. Koka majsen i saltat vatten i 2 minuter. Knäck ägg i en bunke. Blanda ner smält smör. Mixa hälften av majsen med en stavmixer tillsammans med mjölken och sila ner mjölken i bunken men släng bort skalresterna. Vispa ihop.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem tillsammans med resten av majsen i smeten.
3. Värm en plätt- eller stekpanna och tillsätt en matsked olja. Klicka i smeten och stek i cirka 2 minuter tills ytan bubblar sig och undersidan fått färg. Stek på andra sidan i ytterligare 2 minuter. Håll pannkakorna varma i ugnen.
4. Servera med knaperstekt bacon, avokado och tomater.
Tomaterna
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Skär tomaterna mitt itu och lägg tomaterna med snittytan uppåt i en form. Ringla över lite olivolja. Salta, peppra och strö över lite socker.
3. Sätt in tomaterna i ugnen i cirka 30–45 minuter.