Majssoppa med röd curry & jordnötter

Majssoppa med röd curry & jordnötter

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    gul lök, hackad
  • 2st
    vitlöksklyftor, hackade
  • 1msk
    röd currypasta (färdig på burk)
  • 300g
    majskorn, frysta eller på burk
  • 3st
    potatisar, i bitar
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk (400 g)
  • 7dl
    vatten
  • 1st
    höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • ½ st
    lime, rivet skal
  • 2-3 tsk
    jordnötssmör

salt

    Så lagar du

    1. Fräs lök, vitlök och currypasta i olja. Tillsätt majs, potatis, kokosmjölk, vatten och buljong. Koka tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.

    2. Mixa och smaka av med salt eller fisksås, lime (om du har) och jordnötssmör. Sila soppan om du önskar helt slät konsistens.

    Tips

    Servera med färsk koriander, salta jordnötter och sesamwokade grönsaker.

    Dela det här receptet med dina vänner!