Ingredienser
4portioner
- 1stgul lök, hackad
- 2stvitlöksklyftor, hackade
- 1mskröd currypasta (färdig på burk)
- 300gmajskorn, frysta eller på burk
- 3stpotatisar, i bitar
- 1burk(ar)kokosmjölk (400 g)
- 7dlvatten
- 1sthöns- eller grönsaksbuljongtärning
- ½ stlime, rivet skal
- 2-3 tskjordnötssmör
salt
Så lagar du
1. Fräs lök, vitlök och currypasta i olja. Tillsätt majs, potatis, kokosmjölk, vatten och buljong. Koka tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.
2. Mixa och smaka av med salt eller fisksås, lime (om du har) och jordnötssmör. Sila soppan om du önskar helt slät konsistens.
Tips
Servera med färsk koriander, salta jordnötter och sesamwokade grönsaker.