Majstortillas (gluten- och laktosfria)

Majstortillas (gluten- och laktosfria)

Publicerat:

Tillagningstid:

Om du inte vill ha dem till tacomiddagen är de även goda att äta som tunnbröd.

Ingredienser

8portioner

  • 150g
    majsmjöl (3 dl)
  • 20g
    psylliumhusk, ¾ dl
  • 1tsk
    bakpulver
  • ¾tsk
    salt
  • 2msk
    olja
  • 2dl
    kallt vatten

Så lagar du

1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke eller matberedare. Tillsätt olja och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg, för hand eller i matberedare.

2. Låt degen vila 5–10 minuter. Dela den sedan i 8 bitar och forma dem till runda bullar. Kavla ut dem till tunna rundlar. Mjöla eventuellt lätt med majsmjöl eller så går det mycket lätt att kavla mellan bakplåtspapper.

3. Hetta upp en gjutjärnspanna på medelstark värme. Grädda i den torra och varma pannan cirka 1 minut per sida. De får inte grädda för länge då kan de bli hårda.

Dela det här receptet med dina vänner!