Majstortillas (gluten- och laktosfria)

Publicerat:
2015-02-25Tillagningstid:
Om du inte vill ha dem till tacomiddagen är de även goda att äta som tunnbröd.
Ingredienser
8portioner
- 150gmajsmjöl (3 dl)
- 20gpsylliumhusk, ¾ dl
- 1tskbakpulver
- ¾tsksalt
- 2mskolja
- 2dlkallt vatten
Så lagar du
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke eller matberedare. Tillsätt olja och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg, för hand eller i matberedare.
2. Låt degen vila 5–10 minuter. Dela den sedan i 8 bitar och forma dem till runda bullar. Kavla ut dem till tunna rundlar. Mjöla eventuellt lätt med majsmjöl eller så går det mycket lätt att kavla mellan bakplåtspapper.
3. Hetta upp en gjutjärnspanna på medelstark värme. Grädda i den torra och varma pannan cirka 1 minut per sida. De får inte grädda för länge då kan de bli hårda.