Makirullar med rökt makrill

Makirullar med rökt makrill

Ingredienser

4portioner

  • 1dl
    sushiris
  • 1msk
    risvinäger
  • 1/2st
    gurka
  • 4st
    noriblad
  • 1st
    rökt makrillfilé
  • 1tsk
    wasabi
  • 4msk
    japansk soja
  • 1st
    maki-su

Så lagar du

Koka sushiris enligt anvisningarna på paketet tillsammans med en matsked risvinäger. Skala och strimla hela gurkan på längden. Lägg sushiris på halva noribladet. Bladet ska ha den blanka sidan ner. Lägg på gurka, rökt makrill, lite gräslök och bred på wasabi.

Rulla ihop mattan och fukta sista biten av noribladet så att makirullen "stängs". Ta bort mattan och plasta rullen med plastfolie. Låt stå kallt i ungefär en timme. Skär upp och servera med sojan.

Dela det här receptet med dina vänner!