Makrill i sås på kokosmjölk och paprika

Publicerat:
2015-11-09Tillagningstid:
"Mackerel run down" är en klassisk jamaikansk rätt.
Ingredienser
2 - 4portioner
- 2stmakrill
- 1stgrön paprika
- 1ströd paprika
- 2klyfta(or)vitlök
- 1tskolja
- 1burk(ar)kokosmjölk
- chiliflakes
- timjan
- salt
Så lagar du
1. Skär av huvud och stjärt på fiskarna och dela dem på hälften. Koka på låg värme i ca 10 minuter.
2. Strimla paprikan och vitlöken. Fräs grönsakerna i olja och tillsätt kokosmjölk. Koka under lock.
3. Spara vattnet och rensa den kokta fisken.
4. Lägg fisken i såsen. Tillsätt lite chiliflakes, timjan och salt. Tillsätt lite av fiskvattnet.
5. Servera med till exempel ris.