Makrill med dillpesto

Publicerat:

Ingredienser

2portioner

  • 400g
    Fryst makrill som fått tina

Pesto

  • 2dl
    Dill
  • 1dl
    Solrosfrön
  • 2msk
    Olivolja
  • 1st
    Vitlöksklyfta
  • Vatten
  • Salt & peppar

Tillbehör

  • 1st
    strimlad purjolök
  • 1/2tärning(ar)
    Grönsaksbuljong
  • 2dl
    Vatten
  • 1
    Broccolihuvud

Så lagar du

1. Mixa ihop peston med mixerstav eller i matberedare.

2. Bre ut peston på filésidan av fisken och vik fisken dubbel.

3. Stek i panna på medeltemperatur tills fisken vitnar lite.

4. Salta och peppra

<b>Tillbehör:</b>

Koka upp vatten, lägg i buljongen och den strimlade purjolöken. Låt koka i 3 minuter. Ånga under tiden broccolin några minuter tills den ljusnar i durkslag eller i ånginsats ovanpå purjolöken. Lägg på ett lock. Servera fisk, purjo och broccoli med råris eller potatis om man behöver extra energi.

Dela det här receptet med dina vänner!