Makrill med dillpesto
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
2portioner
- 400gFryst makrill som fått tina
Pesto
- 2dlDill
- 1dlSolrosfrön
- 2mskOlivolja
- 1stVitlöksklyfta
- Vatten
- Salt & peppar
Tillbehör
- 1ststrimlad purjolök
- 1/2tärning(ar)Grönsaksbuljong
- 2dlVatten
- 1Broccolihuvud
Så lagar du
1. Mixa ihop peston med mixerstav eller i matberedare.
2. Bre ut peston på filésidan av fisken och vik fisken dubbel.
3. Stek i panna på medeltemperatur tills fisken vitnar lite.
4. Salta och peppra
<b>Tillbehör:</b>
Koka upp vatten, lägg i buljongen och den strimlade purjolöken. Låt koka i 3 minuter. Ånga under tiden broccolin några minuter tills den ljusnar i durkslag eller i ånginsats ovanpå purjolöken. Lägg på ett lock. Servera fisk, purjo och broccoli med råris eller potatis om man behöver extra energi.