Malfatti med smör och salvia

Publicerat:
2016-02-19Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 200gfryst bladspenat eller förvälld färsk spenat
- 1msksmör
- 250gricotta
- 1ägg
- 2stäggulor
- 70griven parmesan
- ½dlrivet dagsgammalt bröd eller panko
- ¾dlmjöl
- ½tsksalt
- efter smakriven muskot och svartpeppar
Till servering
- 75gsmör
- ca 10salviablad
- riven parmesan
Så lagar du
1. Värm den frysta spenaten i en kastrull och lägg i en matsked smör. Fräs i några minuter och lägg upp i en skål. Krama ur spenaten och hacka den fint.
2. Blanda ricottan med ägg, äggulor, mjöl och rivet bröd. Salta, peppra och tillsätt lite riven muskot. Rör till en jämn smet. Blanda ner den finhackade spenaten och riven parmesan. Tips: Gör din egen ricottaost.
3. Blöt en sked i kallt vatten och forma jämna bollar av smeten. Lägg upp dem på en mjölad bricka och låt torka i ca 30 minuter.
4. Koka upp mycket vatten. Tillsätt en matsked salt. Lägg i malfattibollarna några stycken i taget och vänta tills de flyter upp till ytan. Låt koka i ytterligare några minuter innan du fångar upp dem med en hålslev och lägg upp på ett uppvärmt fat.
5. Bryn smör och salvia lite lätt och häll smöret över malfattibollarna. Servera med riven parmesan.