Malins grönsaksgratäng med fetaost och keso

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 3stägg
- 3dllättmjölk
- 250gkeso
- 1/2paketfetaost
- 2stkokta potatisar
- 2sttomater
- 1,5mskolivolja
- 1stbroccoli
- 1/2stsquash
- 1dlpurjolök
- 10stsvarta eller gröna oliver
- 1klyfta(or)vitlök
- 1krmsalvia
- salt och peppar
Så lagar du
1. Dela upp broccolin i mindre delar, skär stjälken i skivor. Koka upp saltat vatten och lägg i broccolin, ta av från värmen och låt stå ca 3 min, häll av vattnet.
2. Dela squashen och purjolöken i jämnstora bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skär oliverna i två delar. Skiva potatisen och tomaterna. Fräs sedan allt i olivoljan tills det mjuknar och lägg i salvian, salta och peppra.
3. Vispa samman äggen lätt och tillsätt mjölken, rör ner keson och fetaosten. Salta och peppra.
4. Lägg i grönsakerna, tomaterna och potatisen i en ugnsfast form och slå på äggstanningen.
5. Grädda på 200 grader i ca 20-30 min eller tills gratängen känns fast.
6. Servera med en fräsch grönsallad.