Malins grönsaksgratäng med fetaost och keso

Malins grönsaksgratäng med fetaost och keso.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 3st
    ägg
  • 3dl
    lättmjölk
  • 250g
    keso
  • 1/2paket
    fetaost
  • 2st
    kokta potatisar
  • 2st
    tomater
  • 1,5msk
    olivolja
  • 1st
    broccoli
  • 1/2st
    squash
  • 1dl
    purjolök
  • 10st
    svarta eller gröna oliver
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1krm
    salvia
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Dela upp broccolin i mindre delar, skär stjälken i skivor. Koka upp saltat vatten och lägg i broccolin, ta av från värmen och låt stå ca 3 min, häll av vattnet.

2. Dela squashen och purjolöken i jämnstora bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skär oliverna i två delar. Skiva potatisen och tomaterna. Fräs sedan allt i olivoljan tills det mjuknar och lägg i salvian, salta och peppra.

3. Vispa samman äggen lätt och tillsätt mjölken, rör ner keson och fetaosten. Salta och peppra.

4. Lägg i grönsakerna, tomaterna och potatisen i en ugnsfast form och slå på äggstanningen.

5. Grädda på 200 grader i ca 20-30 min eller tills gratängen känns fast.

6. Servera med en fräsch grönsallad.

Dela det här receptet med dina vänner!