Pizza med sucuk, sparris och potatis

Publicerat:
2014-10-08Pizzor med inspiration och ingredienser från Malmö.
Ingredienser
Deg
- 500gvetemjöl
- ½dlljummet vatten
- 25gjäst
- ½dlrapsolja
- 3krmsalt
- 1krmsocker
Minipizza 1
- sucuk
- mozarella
- grön sparris
- prästost
- svarta oliver
- strimlad nypotatis
- olivolja
Minipizza 2
- zaatar (torkad oregano, sumak, rostade sesamfrön)
- akawiost
- grönsaker efter säsong; Mynta, körsbärstomater, ev rashad (arabisk krasse, kan finhackas), rädisor, gurka och gröna oliver
Så lagar du
Malmös lag om sina pizzor:
Malmö sticker ut när det gäller plockmat i små portioner. Vi vill ta pizzan till en ny nivå där den får konkurera med meze, tapas eller tacos. Vi vill att man kommer ifrån tanken på en stor pizza med en enda sallad som ska passa alla pizzor. Vi vill göra pizzan mer lekfull och kunna beställa minipizzor istället för att få en variant. Varje pizza ska ha innehålla sin egen sallad. Salladen ska även anpassas efter smakerna på pizzorna.