Mandel- & apelsintårta med jordgubbar

Mandel- & apelsintårta med jordgubbar

Publicerat:

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 300 g
    mandelmassa
  • 3st
    ägg
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 1/2dl
    pressad apelsinsaft

Garnering

  • 250-500g
    jordgubbar
  • 1
    glas fläderbloms-/portvinsgelé eller röd vinbärsgelé

Så lagar du

1. Finfördela mandelmassan i matberedare eller riv den med rivjärn. Blanda ner äggen, finrivet apelsinskal och pressad apelsinsaft. Kör eller rör till en jämn smet.

2. Lägg ett bakplåtspapper i en pajform av porslin (20 cm i diameter) eller på en tallrik där måttet innanför brämet har det måttet.

3. Häll i smeten och tillaga i mikrovågsugn på högsta effekt 6-7 minuter. Du kan också grädda den i aluminiumform i ugn vid 175° 15-20 minuter. Känn med fingertopparna att den stannat. Låt svalna något innan du vänder upp den och drar av papperet.

4. Skölj, skiva eller skär jordgubbarna i bitar.

5. Smält geléet i mikrovågsugn eller i en liten kastrull. Pensla ett tunt lager gelé på kakan. Lägg på jordgubbarna och skeda sedan försiktigt gelé ovanpå.

6. Låt stelna i kylen och servera sedan med lättvispad grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!