Mandel- & apelsintårta med jordgubbar

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
8 - 10portioner
- 300 gmandelmassa
- 3stägg
- finrivet skal av 1 apelsin
- 1/2dlpressad apelsinsaft
Garnering
- 250-500gjordgubbar
- 1glas fläderbloms-/portvinsgelé eller röd vinbärsgelé
Så lagar du
1. Finfördela mandelmassan i matberedare eller riv den med rivjärn. Blanda ner äggen, finrivet apelsinskal och pressad apelsinsaft. Kör eller rör till en jämn smet.
2. Lägg ett bakplåtspapper i en pajform av porslin (20 cm i diameter) eller på en tallrik där måttet innanför brämet har det måttet.
3. Häll i smeten och tillaga i mikrovågsugn på högsta effekt 6-7 minuter. Du kan också grädda den i aluminiumform i ugn vid 175° 15-20 minuter. Känn med fingertopparna att den stannat. Låt svalna något innan du vänder upp den och drar av papperet.
4. Skölj, skiva eller skär jordgubbarna i bitar.
5. Smält geléet i mikrovågsugn eller i en liten kastrull. Pensla ett tunt lager gelé på kakan. Lägg på jordgubbarna och skeda sedan försiktigt gelé ovanpå.
6. Låt stelna i kylen och servera sedan med lättvispad grädde.