Mandel- och citronkaka

Ingredienser
- 150gsötmandel
- 3dlströsocker
- 100gsmör
- 4stägg
- 1stcitron, finrivet skal
- 200gkall potatis
Knapertäcke
- 50ggrovhackad sötmandel
- 100ggrovhackad vit choklad
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.
2. Finhacka mandel och socker i matberedare. Tillsätt kallt smör i bitar. Tillsätt äggen och finrivet citronskal. Tillsätt tillsist potatisen i bitar. Kör tills den är finfördelad och allt blandat.
3. Häll i formen och grädda på första falsen nerifrån, cirka 40 minuter.
4. Ta ut formen och häll över mandeln blandad med chokladen. Grädda ytterligare ca 10 minuter tills mandeln och chokladen fått fin färg. Passa så att de inte bränns. Prova med sticka att den känns torr, i annat fall täcke med folie och grädda ytterligare några minuter.