Mandel- och citronkaka

Laga om migs logga, en kastrull som det kommer ånga ur, mot grå bakgrund.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

  • 150g
    sötmandel
  • 3dl
    strösocker
  • 100g
    smör
  • 4st
    ägg
  • 1st
    citron, finrivet skal
  • 200g
    kall potatis

Knapertäcke

  • 50g
    grovhackad sötmandel
  • 100g
    grovhackad vit choklad

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.

2. Finhacka mandel och socker i matberedare. Tillsätt kallt smör i bitar. Tillsätt äggen och finrivet citronskal. Tillsätt tillsist potatisen i bitar. Kör tills den är finfördelad och allt blandat.

3. Häll i formen och grädda på första falsen nerifrån, cirka 40 minuter.

4. Ta ut formen och häll över mandeln blandad med chokladen. Grädda ytterligare ca 10 minuter tills mandeln och chokladen fått fin färg. Passa så att de inte bränns. Prova med sticka att den känns torr, i annat fall täcke med folie och grädda ytterligare några minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!