Ingredienser
- 2ststora ägg
- 1dlströsocker
- 2dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
- 200ggrovriven mandelmassa
- 75gkallt hyvlat smör
Fyllning
- 1/2 -1 dllingon
- 3 - 4stpäron
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175?. Smörj en porslinsform 28 cm i diagmeter.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver med grovriven mandelmassan. Rör ner blandningen i äggvispet.
4. Bred ut smeten i formen.
5. Skala och klyfta päronen. Stick ner dem i smeten och strö över lingonen. Hyvla det kalla smöret över alltsammans.
6. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan fått fin färg, ca 45 minuter. Prova med sticka.
7. Låt svalna och servera gärna med romgrädde.