Mandelkaka med päron och lingon

Mandelkaka med päron och lingon

Ingredienser

  • 2st
    stora ägg
  • 1dl
    strösocker
  • 2dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • 200g
    grovriven mandelmassa
  • 75g
    kallt hyvlat smör

Fyllning

  • 1/2 -1 dl
    lingon
  • 3 - 4st
    päron

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175?. Smörj en porslinsform 28 cm i diagmeter.

2. Vispa ägg och socker poröst.

3. Blanda vetemjöl och bakpulver med grovriven mandelmassan. Rör ner blandningen i äggvispet.

4. Bred ut smeten i formen.

5. Skala och klyfta päronen. Stick ner dem i smeten och strö över lingonen. Hyvla det kalla smöret över alltsammans.

6. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan fått fin färg, ca 45 minuter. Prova med sticka.

7. Låt svalna och servera gärna med romgrädde.

Dela det här receptet med dina vänner!