Mandelmuffins med hallon

Publicerat:
2016-02-10Tillagningstid:
Riktigt goda muffins med fin smak av mandel och kardemumma och som pricken över i sötsyrliga aromrika hallon.
Ingredienser
6portioner
- 50gsmör (rumsvarmt)
- 1 ½dlströsocker
- 3stägg
- 3dlmandelmjöl (150 g)
- 1mskpsylliumhusk
- 1 ½tsknystött kardemumma
- 1tskbakpulver
- 100gfrysta hallon
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
2. Blanda mandelmjöl, psylliumhusk, kardemumma och bakpulver och rör ner i smeten. Blanda sen försiktigt ner hallonen i smeten.
3. Fördela smeten i 6 stora stadiga muffinsformar.
4. Grädda mitt i ugnen, cirka 25 minuter tills de har fått fin färg. Prova gärna med en sticka att de inte är kladdiga.