Mangalicaskinka med rostade valnötter och syltade aprikoser

Mangalicaskinka med rostade valnötter och syltade aprikoser

Ingredienser

  • 150g
    mangalikaskinka i tunna skivor
  • 2dl
    rostade valnötskärnor
  • syltade aprikoser

Syltade aprikoser

  • 1 ½ dl
    vitvinsvinäger
  • 1 ½ dl
    vatten
  • 2msk
    råsocker
  • 1tsk
    senapsfrö
  • 300g
    aprikoser
  • 100g
    gula russin
  • 1st
    lagerblad

Så lagar du

1. Förbered aprikoserna dagen innan. Servera skinkan med skivade aprikoser, valnötter och gärna rostade brödskivor.

2. Koka upp vinäger, vatten, socker och senapsfrö och låt sjuda tills allt socker lösts upp.

3. Lägg aprikoser, russin och lagerblad i en ren glasburk och häll på den heta lagen.

4. Låt svalna och ställ sedan in i kylskåpet över natten.

Dela det här receptet med dina vänner!