Mangospacho med habanero

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 3riktigt mogna mangor, urkärnade och skalade
- 1citron, endast saften
- 1/2dlmild olivolja
- 2 1/2dliskallt vatten
- 1rågad msk riven eller finhackad färsk ingefära
- 1/2habanero, urkärnad och finhackad eller 2 tsk Tabasco habanero sauce
- ca 1tsksocker
- salt
- 10-15blad färsk pepparmynta eller koriander
- 10cm gurka, tärnad
- 1rödlök, finhackad
Så lagar du
1. Skär mangofruktköttet i mindre bitar så blir det lättare att mixa. Lägg sedan all mango i en matberedare med vass kniv och kör det till en slät puré.
2. Tillsätt citronsaft, olivolja, vatten, ingefära och habanero och fortsätt att köra alltsammans. Smaka av och kontrollera konsistensen. Tillsätt eventuellt mer vatten om mangospachon känns för tjock. Tillsätt socker, salt och mynta samt smaka av ännu en gång.
Servering:
Mangospachon är klar att serveras med tärnad gurka och hackad rödlök men kan också kylas fram till serveringsögonblicket. Du kan lätt lyxa till rätten med tillbehör som räkor, krabbkött, hummer eller smulad getost och brödkrutonger. De blir alla en god kontrast till den fruktigt söta och starka smaken.
Gästkock: Jonas Borssén i kokboken "Allt i ett", Prisma