Mannagryn med kokos, havtorn och choklad

Mannagryn med kokos, havtorn och choklad

Publicerat:

Tillagningstid:

Sammetslen och elegant mannagrynsgröt med rårörda havtorn och chokladnibs.

Ingredienser

  • 2dl
    mannagryn
  • 7dl
    kokosmjölk eller mandelmjölk
  • 2dl
    frysta havtorn
  • 1dl
    florsocker
  • 25g
    smör
  • 1dl
    grädde
  • ½dl
    sirap
  • 1nypa(or)
    havssalt
  • 50g
    choklad, 63%
  • chokladnibs

Så lagar du

1. Rårör havtorn försiktigt med florsocker. Blanda smör, grädde, sirap och choklad.

2. Sjud upp försiktigt. Smaka av med havssalt.

3. Blanda mannagryn med kokosmjölk. Låt svälla i en timme. Koka upp till servering.

4. Servera med chokladsås, havtorn och lite chokladnibs.

Dryckestips

Porter eller stout med sötma:
Poppels Russian Imperial Stout 9,5 %, Jonsered
nr 30085, 34:90 kronor

Dela det här receptet med dina vänner!