Mannagryn med kokos, havtorn och choklad

Publicerat:
2016-09-29Tillagningstid:
Sammetslen och elegant mannagrynsgröt med rårörda havtorn och chokladnibs.
Ingredienser
- 2dlmannagryn
- 7dlkokosmjölk eller mandelmjölk
- 2dlfrysta havtorn
- 1dlflorsocker
- 25gsmör
- 1dlgrädde
- ½dlsirap
- 1nypa(or)havssalt
- 50gchoklad, 63%
- chokladnibs
Så lagar du
1. Rårör havtorn försiktigt med florsocker. Blanda smör, grädde, sirap och choklad.
2. Sjud upp försiktigt. Smaka av med havssalt.
3. Blanda mannagryn med kokosmjölk. Låt svälla i en timme. Koka upp till servering.
4. Servera med chokladsås, havtorn och lite chokladnibs.
Dryckestips
Porter eller stout med sötma:
Poppels Russian Imperial Stout 9,5 %, Jonsered
nr 30085, 34:90 kronor