Ingredienser
5 - 8portioner
- 5äggvitor
- ½tskpressad citron
- 2dlströsocker
- 2dlflorsocker, siktat
Tips på smaksättningar:
Daim
- 1dubbeldaim, hackad
- 100gflagad mandel (strös på innan gräddning)
Polka
- 2dlpolkagrisar, grovt krossade (120 g)
- 1tskröd karamellfärg (rörs ner sist)
Salta jordnötter
- 1dljordnötssmör
- 2dljordnötter
Pecan- & choklad
- 150gpecannötter
- 150gchoklad, smält
- ½tskpulverkaffe (valfritt, blandas i chokladen)
Citronlakrits
- 1ekologisk citron, det gula av skalet rivet
- 2dlhårda, salta lakritskarameller (120 g)
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 120 grader.
2. Vispa vitor och citron tills skummet börjar stiga, häll i hälften av strösockret. Vispa på medelhastighet ca 1 minut.
3. Tillsätt resterande strösocker och vispa på högsta hastighet till ett fast skum.
4. Rör ner florsocker och om du vill, vänd ner önskad smaksättning om du exempelvis vill få smak av choklad eller polka.
5. Klicka ut på bakplåtspapper och grädda ca 1 timme.
6. Marängerna ska vara något sega inuti, men lätt släppa plåten.