Maränger - grundrecept

Maränger - grundrecept

Ingredienser

5 - 8portioner

  • 5
    äggvitor
  • ½tsk
    pressad citron
  • 2dl
    strösocker
  • 2dl
    florsocker, siktat

Tips på smaksättningar:

    Daim

    • 1
      dubbeldaim, hackad
    • 100g
      flagad mandel (strös på innan gräddning)

    Polka

    • 2dl
      polkagrisar, grovt krossade (120 g)
    • 1tsk
      röd karamellfärg (rörs ner sist)

    Salta jordnötter

    • 1dl
      jordnötssmör
    • 2dl
      jordnötter

    Pecan- & choklad

    • 150g
      pecannötter
    • 150g
      choklad, smält
    • ½tsk
      pulverkaffe (valfritt, blandas i chokladen)

    Citronlakrits

    • 1
      ekologisk citron, det gula av skalet rivet
    • 2dl
      hårda, salta lakritskarameller (120 g)

    Så lagar du

    1. Sätt ugnen på 120 grader.

    2. Vispa vitor och citron tills skummet börjar stiga, häll i hälften av strösockret. Vispa på medelhastighet ca 1 minut.

    3. Tillsätt resterande strösocker och vispa på högsta hastighet till ett fast skum.

    4. Rör ner florsocker och om du vill, vänd ner önskad smaksättning om du exempelvis vill få smak av choklad eller polka.

    5. Klicka ut på bakplåtspapper och grädda ca 1 timme.

    6. Marängerna ska vara något sega inuti, men lätt släppa plåten.

    Dela det här receptet med dina vänner!