Maränger med likörmarinerade jordgubbar

Maränger med likörmarinerade jordgubbar

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

<b>Maränger</b>

  • 3
    äggvitor
  • 2dl
    socker

<b>Jordgubbar</b>

  • 1liter
    jordgubbar
  • 2dl
    bitter likör, exempelvis Pimms eller Dubonnet
  • 3msk
    socker

<b>Mascarponekräm</b>

  • 250g
    mascarponeost
  • 3
    äggulor
  • 2nypa(or)
    socker
  • 2msk
    florsocker

Så lagar du

Sätt ugnen på 120 grader.

Knäck äggen och separera äggvitan från äggulan. Var noga med att ingen gula

är kvar i vitan. Spara gulan till mascarponekrämen.

Vispa äggvitorna med en deciliter av sockret till ett fast skum. Vispa ner

ytterligare en deciliter socker. Klicka ut marängerna i små klickar med en

sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 45-60

minuter beroende på hur krispiga du vill ha dem. Då marängerna är färdiga - låt svalna i tio minuter.

Rensa jordgubbarna och dela dem på mitten. Lägg i en skål och ringla

över likör. Strö över socker. Rör om.

Vispa äggulor, mascarponeost och socker med elvisp på låg hastighet.

Vispa på högre hastighet om du vill ha krämen lite fastare.

Servera i portionsskålar med jordgubbar och likör i botten. Toppa med

maränger, mascarponekräm, mynta och en kvist röda vinbär doppade i socker.

Dela det här receptet med dina vänner!