Ingredienser
4portioner
<b>Maränger</b>
- 3äggvitor
- 2dlsocker
<b>Jordgubbar</b>
- 1literjordgubbar
- 2dlbitter likör, exempelvis Pimms eller Dubonnet
- 3msksocker
<b>Mascarponekräm</b>
- 250gmascarponeost
- 3äggulor
- 2nypa(or)socker
- 2mskflorsocker
Så lagar du
Sätt ugnen på 120 grader.
Knäck äggen och separera äggvitan från äggulan. Var noga med att ingen gula
är kvar i vitan. Spara gulan till mascarponekrämen.
Vispa äggvitorna med en deciliter av sockret till ett fast skum. Vispa ner
ytterligare en deciliter socker. Klicka ut marängerna i små klickar med en
sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 45-60
minuter beroende på hur krispiga du vill ha dem. Då marängerna är färdiga - låt svalna i tio minuter.
Rensa jordgubbarna och dela dem på mitten. Lägg i en skål och ringla
över likör. Strö över socker. Rör om.
Vispa äggulor, mascarponeost och socker med elvisp på låg hastighet.
Vispa på högre hastighet om du vill ha krämen lite fastare.
Servera i portionsskålar med jordgubbar och likör i botten. Toppa med
maränger, mascarponekräm, mynta och en kvist röda vinbär doppade i socker.