Rulltårta med maräng och hallon

Marängrulltårta med hallon

Publicerat:

Tillagningstid:

En sötsyrlig avslutning blir perfekt till kaffet. Tillagningstiden är 20 minuter och gräddningstiden cirka 25 minuter.

Ingredienser

10portioner

Botten

  • 1msk
    smält smör
  • 4
    äggvitor
  • 1,5 dl
    strösocker
  • 1dl
    mandelspån

Fyllning

  • 1dl
    vispgrädde
  • 1dl
    turkisk yoghurt
  • 1dl
    lemon curd
  • 2dl
    färska hallon

Dekoration

  • färska hallon
  • citronmeliss

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en bakform 25 x 30 centimeter. Pensla pappret med smält smör. 

2. Vispa äggvitorna och tillsätt sockret vartefter du vispar och vispa tills smeten är tjock och blank.

3. Bred ut marängsmeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 20–25 minuter.

4. Stjälp sedan upp på bakplåtspapper, dra försiktigt av bakplåtspappret bottnen gräddats på och låt svalna.

5. Vispa grädde, vänd ned turkisk yoghurt och lemon curd och blanda till en slät smet och bred ut på marängbotten.

6. Strö över hallon (spara några till servering) och rulla ihop från långsidan till en rulltårta. 

7. Skär upp i skivor, garnera med färska hallon och citronmeliss.

Dela det här receptet med dina vänner!