Marängrulltårta med limekräm

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
10portioner
- <b>Marängbotten</b>
- 1dlhasselnötter
- 4stora äggvitor
- 2,5dlströsocker
- <b>Limekräm</b>
- 4stora äggulor
- 3/4dlströsocker
- rivet skal av 1 lime
- 2mskpressad lime
- <b>Fyllning:</b>
- 2dlvispgrädde
- 250gjordgubbar
- <b>Till garnering:</b>
- Florsocker
Så lagar du
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda alla ingredienser till limekrämen i en liten kastrull. Sjud under vispning på svag värme till en fast kräm. Kyl i vattenbad.
3. Hacka hasselnötterna. Vispa äggvitorna till fast skum. Vispa ner sockret lite i taget till en fast maräng. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Strö över nötterna.
4. Grädda på andra falsen nerifrån ca 15 min. Den ska ha stannat men inte blivit helt torr. Låt den ligga kvar på plåten ca 10 min.
5. Stjälp upp den på bakplåtspapper. Vänta ytterligare 10 min innan du försiktigt lossar papperet. Om det är svårt att lossa kan man ställa den en stund i frysen så lossnar papperet lättare.
6. Rensa och skiva jordgubbarna. Bred på limekräm. Vispa grädden och bred den över. Fördela eventuellt jordgubbsskivorna ovanpå. Jordgubbarna kan också serveras vid sidan om.
7. Rulla ihop från långsidan med hjälp av papperet. Sikta över florsocker. Skär breda skivor.
Tips: Botten och kräm kan göras i förväg, men rullen bör inte läggas ihop förrän inför serveringen. En vass sågtandad kniv är bäst att skära med.