Ingredienser
8portioner
Botten:
- 2stäggvitor
- 1 1/2dlströsocker
- 2dlrice krispies
- <br>
Chokladsås:
- 2stäggulor
- 1/2 dlkakao
- 1/2 dlströsocker
- 1/2 dlvatten
- <br>
Garnering:
- 3dlvispgrädde
- 1burk(ar)päron
- 1/2 pakethallon
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150º. <br>
2. Vispa vitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa några minuter till en blank fast smet. Vänd ner frukostflingorna och bred ut smeten till en stor rundel (ca 28 cm) på plåt med bakplåtspapper.<br>
3. Grädda i mitten av ugnen 50-60 min.<br>
4. Vispa samman gulor, kakao, strösocker och vatten i en liten kastrull. Sjud på svag värme till en tjock kräm. Låt kallna.<br>
5. Dela päronen. Bred ut chokladkrämen på bottnen, vispa grädden och lägg på den, päron och halvtinade hallon.<br>