Marängtårta med päron och choklad

Marängtårta med päron och choklad

Ingredienser

8portioner

Botten:

  • 2st
    äggvitor
  • 1 1/2dl
    strösocker
  • 2dl
    rice krispies
  • <br>

Chokladsås:

  • 2st
    äggulor
  • 1/2 dl
    kakao
  • 1/2 dl
    strösocker
  • 1/2 dl
    vatten
  • <br>

Garnering:

  • 3dl
    vispgrädde
  • 1burk(ar)
    päron
  • 1/2 paket
    hallon

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150º. <br>

2. Vispa vitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa några minuter till en blank fast smet. Vänd ner frukostflingorna och bred ut smeten till en stor rundel (ca 28 cm) på plåt med bakplåtspapper.<br>

3. Grädda i mitten av ugnen 50-60 min.<br>

4. Vispa samman gulor, kakao, strösocker och vatten i en liten kastrull. Sjud på svag värme till en tjock kräm. Låt kallna.<br>

5. Dela päronen. Bred ut chokladkrämen på bottnen, vispa grädden och lägg på den, päron och halvtinade hallon.<br>

Dela det här receptet med dina vänner!