Märgben på höjden

Märgben på höjden

Publicerat:

Tillagningstid:

Märgsmör på rostad bröd är en enkel, otroligt smakrik upplevelse för en billig slant och minimalt med ansträngning.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    märgben, 5–6 cm långa
  • 1
    liten knippa timjan
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 4
    skivor surdegsbröd
  • olivolja
  • ½
    citron

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg märgbenen med snittsidan upp i en liten ugnsfast form. Pensla med lite olja, strö över salt och timjan.

3. Sätt in i ugnen i 15–20 minuter. Märgen ska börja släppa lite från benet.

4. Rosta bröd i en grillpanna. 

5. Bred märgen på det varma brödet, pressa över lite citronsalt och strö lite flingsalt på allt.

Dela det här receptet med dina vänner!