Märgben på tvären

Publicerat:
2017-03-10Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Märgben på tvären
- 2märgben ca 10–15 cm långa, be din kötthandlare såga benen mitt itu på längden
- 1mskoxfond
- 10champinjoner
- 2msksmör
- 2 mskvitt vin
- ½dlpanko eller rivet dagsgammalt vitt bröd
- 2mskfinhackad timjan
- 2 mskfinhackad rosmarin
- 1mskolivolja
- salt och peppar
Grillad endivesallad
- 2endiver, gärna röda
- 1grapefrukt
- 3mskolivolja
- 1msksaft och skal från 1 citron
- salt och peppar
- ½dlhackade hasselnötter, rostade
Så lagar du
Märgben på tvären
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka upp cirka 1 liter vatten med en matsked oxfond i en kastrull. Lägg i märgbenen och koka dem i cirka 10 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna.
3. Skiva champinjonerna och stek dem i smör tills de får lite färg, slå i vin och låt alltihop koka upp och sjuda i någon minut. Smaka av med salt och peppar.
4. Gröp ur märgen ur benen och vänd ner i champinjonerna.
5. Fyll märgbenen med svamp och märgblandningen.
6. Mixa panko med örter och olivolja och strössla örtröran över märgbenen.
7. Sätt in märgbenen i ugnen i cirka 5 minuter eller tills de fått färg. Servera direkt med en liten sallad vid sidan om.
Grillad endivesallad
1. Skär endiverna på längden och grilla dem i grillpanna tills de mjuknat och börjar få lite färg.
2. Skala och filea grapefrukten.
3. Blanda olja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
4. Slå dressingen över de varma endiverna, blanda ner grapefrukt och strö över rostade hasselnötter.