Maria Masoomis Fruktkyckling i lergryta

Maria Masoomis Fruktkyckling i lergryta

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    festkyckling
  • 4st
    vitlöksklyftor
  • 1st
    röd chilipeppar
  • salt
  • svartpeppar
  • 1krm
    ingefära
  • 1/2krm
    kanel
  • 1/2krm
    gurkmeja

Till fyllning:

  • 15st
    katrinplommon
  • 1/2dl
    russin
  • 1dl
    bär
  • 5st
    dadlar
  • körsbär

Så lagar du

1. Blötlägg lergrytan i ca 30 minuter, längre tid om den är ny och oanvänd. Fyll kycklingen med frukten och bären, lägg den i lergrytan med bröstet uppåt.

2. Salta och krydda kycklingen på båda sidor. Lägg vitlöksklyftor och chilipeppar i grytan.

3. Sätt ugnen på 220 grader, lägg locket på grytan och ställ den i nedre delen av ugnen medan den fortfarande är kall. Låt den stå ca 1,5 timme.

Dela det här receptet med dina vänner!