Maria Masoomis persiska kidneybönsallad - Salade kalam

Maria Masoomis persiska kidneybönsallad - Salade kalam

Ingredienser

10portioner

  • 2dl
    kidneybönor
  • 4-5dl
    vatten
  • 1tsk
    salt
  • 6st
    potatisar
  • 1st
    vitkålshuvud
  • 2-3st
    hårdkokta ägg
  • 2dl
    svarta oliver
  • 2st
    röda paprikor
  • 3st
    morötter
  • 2dl
    purjolök

Dressing:

  • 1liter
    matlagningsyoghurt
  • 3dl
    majonäs
  • 1/2
    citron
  • 1/2tsk
    salt
  • 1krm
    svartpeppar

Så lagar du

1. Blötlägg bönorna i vatten över en natt. Koka upp vattnet och lägg i bönorna tillsammans med salt. Skala potatisarna och koka dem separat eller tillsammans med bönorna (då får de en fin röd färg). Häll av vattnet när bönorna är färdigkokta och låt bönor och potatis svalna.

2. Strimla eller hacka kålen grovt för hand eller i matberedare. Skär de avsvalnade potatisarna i små tärningar.

3. Blanda alla ingredienserna med bönorna i en skål. Rör ihop dressingen och vänd ner den. Låt gärna salladen stå kallt minst ett par timmar innan servering, gärna över natten.

Dela det här receptet med dina vänner!