Ingredienser
10portioner
- 2dlkidneybönor
- 4-5dlvatten
- 1tsksalt
- 6stpotatisar
- 1stvitkålshuvud
- 2-3sthårdkokta ägg
- 2dlsvarta oliver
- 2ströda paprikor
- 3stmorötter
- 2dlpurjolök
Dressing:
- 1litermatlagningsyoghurt
- 3dlmajonäs
- 1/2citron
- 1/2tsksalt
- 1krmsvartpeppar
Så lagar du
1. Blötlägg bönorna i vatten över en natt. Koka upp vattnet och lägg i bönorna tillsammans med salt. Skala potatisarna och koka dem separat eller tillsammans med bönorna (då får de en fin röd färg). Häll av vattnet när bönorna är färdigkokta och låt bönor och potatis svalna.
2. Strimla eller hacka kålen grovt för hand eller i matberedare. Skär de avsvalnade potatisarna i små tärningar.
3. Blanda alla ingredienserna med bönorna i en skål. Rör ihop dressingen och vänd ner den. Låt gärna salladen stå kallt minst ett par timmar innan servering, gärna över natten.