Marinerad bok choi

Publicerat:
2017-09-11Tillagningstid:
Bok choi är en kål som mer ska behandlas som sallad än kål, hastig tillagning bibehåller fräschören i denna smakrika grönsak. Den går utmärkt att woka i stekpanna eller wokpanna.
Ingredienser
4portioner
- 8små bok choi
- 2lime
- ½grapefrukt
- 1msksocker
- salt
- 1mskrostade sesamfrön
Så lagar du
1. Blanda skalet av en lime med saften av två lime, en halv grapefrukt, socker och lite salt efter smak.
2. Blanchera kålen hastigt i kraftigt saltat vatten. Lyft över till kallt vatten.
3. Halvera kålen och slå över marinaden. Strö över sesamfrön.
4. Servera bok choi till yakiniku, grillat kött på japanskt vis.
Tips
Istället för lime och grapefrukt kan man använda 1 dl yuzu, en citrussaft man oftast hittar i frysdisken i asiatiska butiker.